Prelegenci

Głównym celem SzTF 2018 jest rozwijanie platformy dialogu i współpracy między dostawcami surowców browarniczych (jęczmienia, słodu i chmielu) i materiałów pomocniczych, polskimi browarami i jednostkami naukowymi specjalizującymi się w zakresie badań w obszarze piwowarstwa.

Chcemy:

  • stymulować opracowanie i wdrażanie w polskim sektorze browarniczym innowacje surowcowe, procesowe, produktowe, analityczne i organizacyjne,
  • pobudzać mechanizmy współpracy między producentami surowców (uprawa jęczmienia i chmielu, ich przetwarzanie) i polskimi browarami, w celu zapewnienia zrównoważonego rozwoju i wykorzystania lokalnych surowców,
  • implementować rozwiązania prowadzące do intensyfikowania współpracy polskich przedsiębiorców z jednostkami naukowymi w obszarze badań i rozwoju.

Oto niektóre z działów tematycznych SzTF2018:

  • innowacje w surowcach
  • innowacje procesowe
  • nowe narzędzia analityczne, ocena sensoryczna, kontrola procesu
  • materiały pomocnicze w celu poprawy stabilności sensorycznej
  • mikrobiologia w słodownictwie i browarnictwie
  • nowe trendy na rynku
  • łańcuch dostaw (wyposażenie, opakowanie, inżynieria, doradztwo)

Formularz zgłoszeniowy umożliwiający zgłaszanie tematów i abstraktów będzie dostępny od 13.11.2017