(v.1.0 z dnia 01.02.2018)
II OGÓLNOPOLSKI KONKURSU PIW SPECJALNYCH
REGULAMIN
- Organizatorem Konkursu jest Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, a nadzór merytoryczny sprawuje firma FlavorActiV.
- Konkurs odbędzie się w dniach: 15-16 maja 2018 r. w Hotelu Kocierz (Targanice, gm. Andrychów).
- Uczestnikami konkursu są browary (przedsiębiorcy prowadzący działalność gospodarczą polegającą na produkcji piwa).
- Uczestnik może zgłosić dowolną ilość piw, wypełniając dla każdego z nich osobny formularz zgłoszeniowy (dostępny na stronie sztf.edu.pl)
- Wypełniony formularz należy zatwierdzić w terminie do 20.04.2018r
- Uczestnik otrzyma potwierdzenie zgłoszenia piwa na wskazany przez siebie adres e-mail
- Piwa w ilości min. 4,5 litra (9x500ml lub odpowiadającą ilość sztuk mniejszego wolumenu) należy dostarczyć pod wskazany adres: Hotel Kocierz, ul. Beskidzka 206, 34-120 Targanice w terminie do 13.05.2018r
- Koszt zgłoszenia każdego piwa do Konkursu wynosi 300 zł netto
- Każda Osoba zarejestrowana w XIX Szkole Technologii Fermentacji może bezpłatnie zgłosić maksymalnie 3 piwa wytworzone przez browar, który reprezentuje.
- Wszelkie opłaty związane z udziałem w Konkursie nie podlegają zwrotowi.
- Laureaci poszczególnych kategorii zostaną ogłoszeni podczas uroczystej kolacji w trakcie XIX Szkoły Technologii Fermentacji, w dniu 17.05.2018.
- Zgłoszone piwa będą oceniane w 3 kategoriach:
- Grodziskie,
- Porter Bałtycki,
- Kwaśne.
- W każdej kategorii przyznane zostaną: I, II i III miejsce. W przypadku gdy do danej kategorii zgłoszonych będzie mniej niż 4 piwa wskazane zostanie tylko I-miejsce.
- Nagrodą za zajęcie I II i III miejsca w każdej kategorii będą medale. Ponadto Komisja spośród wszystkich zgłoszonych piw wskaże Laureata II Ogólnopolskiego Konkursu Piw Specjalnych, któremu wręczony zostanie Puchar Polski oraz tytuł Pioniera Browarnictwa 2018.
- Nad prawidłowym przebiegiem rywalizacji czuwać będzie Komisja Konkursowa, pod przewodnictwem dr Borisa Gadzova, dyrektora firmy FlavorActiV.
- Sędzią w konkursie może być wyłącznie Osoba posiadająca odpowiednie kwalifikacje. Za dobór składu sędziowskiego odpowiada firma FlavorActiV.
- Panel oceniający będzie udział w bezpłatnym specjalistycznym szkoleniu przeprowadzonym przez firmę FlavorActiv bezpośrednio przed Konkursem.
- Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany zasad Regulaminu w przypadku wystąpienia nieprzewidzianych okoliczności.
- W przypadku wystąpienia zmian, aktualna wersja regulaminu udostępniona będzie niezwłocznie na stronie sztf.edu.pl.